Het Lekkerste Beddengoed
De juiste maat beddengoed voor je bed kiezen

De juiste maat beddengoed voor je bed kiezen

Geplaatst door 01-08-2022 17:24 door Rianne Wesselink

Bij het kopen van beddengoed is de juiste maat essentieel voor een comfortabele nachtrust. Het is geen verrassing dat grotere bedden groter beddengoed nodig hebben, maar het kopen van de juiste maat lakens, kussenslopen en dekbedden kan soms ingewikkelder lijken dan nodig is. Kennis van de essentiële informatie die het kopen van beddengoed kan vergemakkelijken is essentieel.

Om te beginnen is de maat van het juiste beddengoed voor je matrasmaat cruciaal. Volgens de normen van de matrassenindustrie vereist een eenpersoonsbed beddengoed, een tweepersoonsbed een tweepersoonsbed, enzovoort voor andere matrasmaten. Kingsize matrassen vereisen kingsize beddengoed en de meeste fabrikanten van beddengoed leveren sets die extra breed en extra lang gesneden zijn. Maar niet alle kingsize matrassen zijn hetzelfde, dus is het belangrijk om de maat van je matras op te meten met het beddengoed voor je een aankoop doet.

In het Verenigd Koninkrijk is dit relatief eenvoudig, omdat de maten worden gemeten in centimeters en er een algemene standaard is voor matrasmaten en de bijbehorende maten voor beddengoed voor deze variaties. Als het om kussenslopen gaat, kan het nuttig zijn een paar feiten te begrijpen. Als je bijvoorbeeld kussenslopen van standaardmaten kiest voor standaardkussens, die 48 cm bij 74 cm meten, passen ze perfect